september 2011

door redactie

Boek Pastoor Mellaerts

Volgend jaar zijn er in Heist-op-den-Berg diverse festiviteiten op til naar aanleiding van de stichtingsherdenking van de eerste boerengilde in Heist-Goor, 125 jaar geleden. Als aanloop naar die feestelijkheden brengt de Heistse heemkring Die Swane nog dit najaar een gloednieuw boek uit, waarin een onthullend portret wordt geschetst van pastoor J.F. Mellaerts (1845 – 1925).

Lees meer...

door redactie

RUP hertekend

Heist-op-den-Berg - De gemeenteraad heeft het Ruimtelijk UitvoeringsPlan “Klein Schrieken” voorlopig vastgesteld. Het RUP wordt nu voor een openbaar onderzoek gelegd voor twee maanden. Nochtans is het huidig RUP al een bewerking van een vroeger ontwerp.

Lees meer...

door redactie

Duurzaam afvalbeleid

Heist-op-den-Berg - Een groep Open Vld-ers begeleid door volksvertegenwoordigster Gwendolyne Devroe en onder leiding van schepen-provincieraadslid Patrick Feyaerts hebben actie voor duurzaam afvalbeleid en minder vervuilen aan het containerpark langs de Herentalsessteenweg.

Lees meer...

door redactie

Rijbewijs kwijt

In het weekend van 24 op 25 september voerde de lokale politie van Heist-op-den-Berg een snelheids- en alcoholcontrole uit op de Herentalsesteenweg en Liersesteenweg.

Lees meer...

door redactie

Afvalkampioen

Heist-op-den-Berg heeft met 72,69 kilogram restafval per inwoner het laagste afvalcijfer in de regio Mechelen. Hiermee is de Heistsenaar ook in Vlaanderen een goede leerling.

Lees meer...

door redactie

Kandidaat volkstuintje

Heist-op-den-Berg - Het OCMW van Heist doet momenteel een onderzoek naar de interesse voor volkstuintjes in Heist. Is die interesse er dan wil het OCMW met de volkstuintjes van start gaan. Frans Vermeulen is één van eersten die reageerden en hun interesse ter kennis brachten.

Lees meer...

door redactie

Stijging leefloners

Het OCMW van elke gemeente heeft de opdracht het recht op maatschappelijke integratie te waarborgen aan de personen die over onvoldoende bestaansmiddelen beschikken. Dit betekent het verkrijgen van tewerkstelling en/of een leefloon. Want iedereen die geen of onvoldoende bestaansmiddelen heeft, en ook niet in staat is deze te verwerven, kan een leefloon ontvangen. Er moet zo worden gestreefd naar een maximale integratie en participatie aan het maatschappelijk leven.

Lees meer...

door redactie

Boomtelers-dag

Putte - In totaal hebben ca. 2500 mogelijke klanten deelgenomen aan de opendeurdag en fietstocht nav het 50 jarige bestaan van de Boomtelersfederatie. Het kennis maken met een groot assortiment planten van uitstekende kwaliteit en met het beroep van boomkweker is zeer belangrijk.

Lees meer...

door redactie

Meesten dragen gordel

Heist-op-den-Berg - De Heistse politie voerde drie gordelacties uit op verschillende locaties in Heist o.a. Kruispunt N1O-N15, kruispunt N10-Lostraat en de Kattestraat.

Lees meer...

door redactie

Zoetmarkt

Heist-op-den-Berg - Het herfstfestival in de Bergstraat en de Zoetmarkt op het Kerkplein werden overrompeld van het volk.

Lees meer...

door redactie

Oud-schepen overleden

Putte - In het Imeldaziekenhuis te Bonheiden is voormalig Puts schepen Rik Damen (65) overleden aan een slepende ziekte. Een vriendelijk man en een correct politieker heeft ons verlaten.

Lees meer...

door redactie

Wateroverlastproblemen

Heist-op-den-Berg - Zoals elders had ook Heist-op-en-Berg bij recente stormweer en stortbuien af te rekenen met soms zware wateroverlast. Vooral Hallaar dorp werd telkens onder water gedompeld, maar het water verdween - in verhouding - telkens vrij snel.

Lees meer...

door redactie

Werkgroep herbestemming kerken

Heist-op-den-Berg - Jan Baestaens (ETA) zijn voorstel om een werkgroep op te richten die zou bespreken welke kerken in aanmerking komen voor ontwijding, herbestemming of eventueel verdwijning, is door de grote meerderheid van de raad afgewezen. Nochtans beriep Jan zich op een conceptnota van minister Geert Bourgois (N-VA) om op zoek te gaan naar nieuwe bestemmigen voor de leeglopende kerken. Volgens Thomas Coomans, expert KU Leuven gaat het hier om 500 van de 2.000 kerken.

Lees meer...

door redactie

Dancing Fabiola verkocht

Heist-op-den-Berg - Dancing was 50 jaar geopend Jos Verstrepen, de man die sinds 36 jaar dancing Fabiola uitbaatte, heeft het bericht gekregen dat zijn overeenkomst eind van deze maand afloopt. Eind september valt definitief het doek over 50 jaar dancing, een begrip voor de streek.

Lees meer...

door redactie

Recreatiegronden

Putte - De Putse gemeenteraad heeft een perceel recreatiegrond van 45a 99ca aangekocht ter uitbreiding van de recreatiezone “Kattestraat”, waar nu het sportcentrum is ondergebracht en BO Beerzel haar voetbalwedstrijden speelt.

Lees meer...

door redactie

Leerlingenvervoer

‘Elke dag 5 uur op de bus is echt te veel’

Lees meer...