januari 2016

door redactie

Lichtmis

"Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt op lichtmis haar panneke warm”: wat hebben lichtmis en pannenkoeken met elkaar gemeen? Wie kent het verhaal of de traditie hierachter?

Lees meer...

door redactie

Toast Literair

Davidsfonds Grasheide-Putte-Peulis en Davidsfonds Beerzel organiseren n.a.v. het Davidsfonds evenement “Toast Literair” op zondag 24 januari de aperitief–lezing “Een literaire wandeling door Roemenië”. 

Lees meer...

door redactie

KVLV Kookles

Kookles dinsdag 12 en woensdag 13 januari : Snel en Simpel.
Zet snel en met weinig moeite iets lekker op de tafel. Makkelijk en toch lekker en gezond, met je diepvriezer en voorraadkast als handige bondgenoten. Voor drukbezette mensen die toch een volwaardige maaltijd willen serveren.
De les gaat door van 19 tot 22 u. in de keuken van zaal Withof.

Lees meer...

door redactie

Toer van Heist blijft succes!

Al voor de 9de keer zetten de Heistse kwb-afdelingen hun gemeente in de kijker met de organisatie van 10 wandelingen. Samen met beweging.net Heist op den Berg brengen ze een wandelstempelkaart uit . Wie 7 van de 10 Heiste wandelingen meestapt, krijgt een mooie attentie. Wie ze allemaal doet, wordt uitgenodigd voor een feestelijke afsluiter waarbij waardevolle prijzen worden verloot. Een formule die blijft aanslaan. Dit jaar willen de kwb-ers ook aandacht voor minder mobiele mensen.

Lees meer...

door redactie

Toneel: The Godmother

Dit jaar brengt toneelkring Gras en Hei “The Godmother”, een romantische maffiaklucht van de bovenste plank van de bekende Luuk Hoedemaekers en bij ons in eigen regie.

Lees meer...

door redactie

Eerste Hulp kan je zelf leren!

Goede voornemens omzetten in daden begint vandaag! Een goed voornemen van vele mensen: een eerstehulpcursus volgen of leren reanimeren…

Lees meer...